Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Jak důležité je oblékání pro úspěch

Jak důležité je oblékání pro úspěch?

Já osobně věřím, že kladením úsilí do oblečení na důležité události - jako je svatba, podnikatelské události, pohovory o pracovní místo - ukazujeme, jak velmi respektujeme druhou osobu i sebe. Nemáte na více než být jen v otrhaném tričku se skvrnou od kečupu na límci?

Všichni jsme slyšeli přísloví. Neměli byste posuzovat knihu podle obalu, ale neděláme to tak?

Přiznám se, že od doby, co mám svou vlastní společnost, moje oblečení je príležitostnější. Do Prahy cestuji například v teniskách. Ty jsem nikdy předtím nenosil, pouze tehdy, když jsem se učil tanec. Ale stále se oblékám na rozhovory, podnikatelské setkání, televizní vystoupení. Když jsem v centru pozornosti, oblékám si dobré kvalitní a dobře sedící oblečení, ve kterém se cítím autoritativnejší. Jsem šťastný, když se všechny oči dívají na mě a posiluje to úspěch mé osobní značky.

V poslední době jsem uspořádal řadu pracovních pohovorů a stále jsem byl zvědavý, v čem budou potenciální zaměstnanci oblečení. Nezáleží na tom jak jsem oblečen já, ale od uchazečů očekávám, že budou mít oblek a kravatu. To jak se oblékáte, když máte práci, je jedna věc, ale myslím si, že nikdy neuškodí pěkně se obléct, když chcete práci získat.

Jelikož jsou čtenáři poměrně různí, myslel jsem si, že by bylo poučné získat vaše názory a já shrne výsledky v budoucí poště. Zde je několik otázek pro začátek, abychom Vás navnadili:

Jaký styl oblečení se podle vás nejvíce shoduje s úspěchem?
Cítíte se při podnikatelských situacích lépe, když jste oblečeni o trochu lépe než průměrně? Nebo je pro Vás důležitější sladění, možná trochu ležérnějšího oblečení tak, abyste nevyvolávali příliš velkou pozornost svým zevnějškem?

Máte o někom lepší mínění, pokud je oblečený o trochu lépe než průměrně?
Pokud si nejste jisti předpokládaným kodexem na oblečení, máte spíše sklon dát si něco ležérnějšího nebo se obléci důsledně podle svého osobního image bez ohledu na to, co Vás čeká?